Главная / Новости / «Українські вечорниці»

«Українські вечорниці»

На даний час спостерігається пожвавлення українського культурно-просвітницького життя української громади на території Північного консульського округу Держави Ізраїль. Відповідаючи цьому, Генконсульство надає сприяння в проведенні в приміщенні української дипломатичної установи вечорів української поезії та прози за ініціативою громади українців, які проживають в Північному консульському окрузі Ізраїлю та започаткований процес створення Бібліотеки української літератури в м.Хайфа.

Відповідно всіляко ініціюється та підтримуються Генконсульством намагання місцевих українських громад в різних містах округу проводити культурно-мистецькі заходи. Так, 11.03.10 за підтримки мерії м.Акко було проведено фестиваль української пісні «Українські вечорниці», на якому серед інших з великим концертом виступив фольклорний ансамбль м.Карміель.


В рамках проектов городского культурного центра репатриантов (руководитель Марина Скаковская), субсидируемых министерством абсорбции, по инициативе председателя городского отделения Федерации русскоязычных израильтян Беллы Соболевской, в зале Эшколь ха-Пайс г.Акко был проведен концерт «Укра i нск i вечорниц i ». Этот концерт был подготовлен прекрасным творческим коллективом русского клуба г. Кармиэль (руководитель Зина Гуревич), который любезно согласился приехать в Акко. На концерте присутствовали почетные гости: Генеральный консул Украины в Хайфе Турчин И.В., первый вице мэр г.Акко Зеэв Нойман, депутаты горсовета, работники муниципалитета. Концерт прошел на высоком эстетическом уровне и доставил истинное удовольствие зрителям – бывшим жителям Украины.


О Александр Волк

Александр Волк  ( волонтер до 2021) Хайфа

1 комментарий

Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показан